Hogyan készítsünk blogot?

Kedves Kollégánk!

Az alábbiakban abban szeretnénk segítséget nyújtani, miként készítheted el a saját blogodat. Nagyon egyszerű műveletről van szó, de arra gondoltunk, nem árt a segítség arra az esetre, ha elakadnátok.

Mi a blog.hu felületét használjuk, és mivel csak jó tapasztalataink vannak vele, jó szívvel ajánljuk.

Miután regisztráltál, legfeljebb öt különböző blogot hozhatsz létre, szóval jut minden csoportodnak egy. :) Az alábbi módon hozhatsz létre új blogot: 
A felső sorban a felhasználóneved mellett találsz egy legödrülő listát. Ezt itt (pirossal bekarikázva):

blog_create1.png

Ha rákattintasz a pici nyilacskára, legördül egy lista, melyből a legalsó opcióval tudsz új blogot létrehozni az "Új blogot indítok!" felkiálásra kattintva (a képen piros nyíl jelöli):

blog_create2.png

Ezután felugrik egy felület, amin meg kell adnod az új blogod nevét és elérési címét (a kettő eltérhet, szóval a blog címe lehet mondjuk "Németes 10b-sek blogja", míg a cím pl. 10bnemet.blog.hu), és be kell írnod a képen lévő biztonsági kódot (az illusztráción ezek a MUSIC és COTTAGE - ezzel ellenőrzi a rendszer, hogy nem vagy robot):

blog_create3.png

Gratulálok, meg is van az első blogod! Ha továbbiakat szeretnél létrehozni, csak ismételd meg a fenti műveletsort.

A bejegyzések készítése roppant egyszerű. Ugyan választhatsz külön videó- és fotóblogot is, azt tapasztaltuk, hogy a "Klasszikus" bejegyzéstípusban minden prímán elfér és működik. Maga a bejegyzés írása egyszerű, amire viszont figyelni kell, az az, hogy jobb oldalt "Élesre" állítsuk a bejegyzés láthatóságát:

blog_create4.png

A kék színű "Előnézet" gombbal megtekintheted, hogy is fog festeni a bejegyzésed a látogatók számára. Ha mindennel elégedett vagy, katt a zöld "Mentés" gombra, és már kész is vagy! :)

süti beállítások módosítása