Ötletek matematika- és természettudományos órákra

Kedves Kollégám! 

via GIPHY

Ha szeretnéd kihasználni a diákjaid digitális eszközeit arra, hogy elmélyítsd a tudásukat, itt találsz pár javaslatot arra, hogy hogyan kezdj neki.  

  1. Hogyan varázsolhatod a diákok eszközeire az interaktív táblán / aktív panelen  látható táblaképet? WebWhiteboard Erre a felületre rajzolhatsz és a diákjaid a saját eszközeiken követhetik a folyamatot, ha szükséges, akkor bele is tudnak szerkeszteni!
  2. Edubase: online matematika videókurzusok és feladatbank az órai vagy otthoni gyakorláshoz, tesztíráshoz! [gimnáziumi anyag!]
  3. Lensoo create: egy whiteboard alapú prezentációs applikáció tabletre vagy telefonra, amely hangot is rögzít. Az elkészült anyagokat megoszthatod diákokkal és segítheted az otthoni tanulásukat!
  4. Google forms: Könnyen összeállítható feladatsorokat készíthetsz vele oktatóvideókkal, képekkel, linkekkel. A diákokkal való megosztás egy gombnyomás és utána azt is megnézheted, hogy ki miben szorul még segítségre! 
  5. Spiral.ac: Ez egy olyan visszajelző felület, ami mindenféle eszközön fut és villámgyorsan kaphatsz képet arról, hogy mennyire értették meg a diákok az órai anyagot!

 

Ha szeretnél további ötleteket kapni, vagy megnézni, hogy is működnek ezek a digitális módszertani megoldások, kérlek nézd meg az alábbi lejátszólistában található videókat! 


süti beállítások módosítása